W10 | Selim Salim SAYIM

The lighting was a hit point in the design of the mosque. Back of the mosque which contains entrance was illuminated by artificial light which are reflected by the surface and this lighting forms the boundaries of this space. At the front of the mosque, daylight is used in daytime and artificial light reflected by pebble stones is used at nighttime.  entire volume is illuminated by using this tecniques. To sum up,  sharp borders at back of space turn to spacious space thanks to light and it can be a technique used for reflecting a motto as “enlightenment” in Islamic belief.

w10

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s